Pazartesi, Haziran 28, 2010

Bakire misin G20 mi?





Gelişmiş 20 ülke patron temsilcilerinin sermayenin gidişatı ve küresel ekonomi üzerine kelam edecekleri G20 toplantıları fotolarda göreceğiniz üzere Toronto'da başladı. Gururlansam mı bilemedim, fakir devletleri çeşitli yaptırımlar ve sözde küresel ekonomik çözümlerle daha da fakirleştirecek bu gelişmiş 20 ülke arasındaymışız. Nasıl oluyor ben anlamadım, etrafımda ben dahil birçok insan kriz nedeniyle maaş alamazken, bindiğim her taksi şoföründen "öldük abla, battık, ben de taksiye girdim" lafını duyarken biz hangi ara geliştik, kaçırdım.

Bu sadece işin ekonomik boyutuna şaşkınlığım. Geçen gün Beşiktaş ışıklarda karşıdan karşıya geçerken az kalsın araba altında kalıcak olmasına aldırmadan gözleri şortuma takılı "kancık, her bi yanı açık" diyen bi teyzemiz var bizim. eminim her mahallede de var bundan. ben tabii iyi niyetli bi ülke evladı olarak, teyzenin bastonunu kafasına geçirmek yerine gülümsedim sadece. işte biz G2o'deyiz ya çok şaşkınım.

Öte yandan, biliyorum bu ekonomi toplantısı "ne alaka" diceksiniz ama fırsat buldum, giydirmem lazım zihniyetimize.. diyorum ki, bizim hastanelerimizde 6 yıl tıp okuyup kafanın içi yine tak tak bomboş kalan, kadın hastalarına hala "evli misin, bekar mısın" diye soran doktor bozuntuları var. hayır, gittim başhekime şikayet ettim, Levent Hastanesi, dur isim de vereyim. Dedim doktorunuz ne hakla bana evlilik cüzdanı sorar, hangi zihniyetle? dedi, "aaa hanfemdi, muayene için sormamız şart" lan laf mı anlamazsınız, o kadar kalın kalın kitapları o kalın kafanız nasıl aldı? biz de adam gibi doktorlar da var, kimsenin özel hayatını yargılamanın haddine düşmediğini bilen ve "bakire misin, kız mısın" gibi daha amaca yönelik sorular soran. tey allahım... derdimi anlattım ben aynen böyle, "aa haklısınız" dedi bu sefer. ama bence aman bu şirretle mi uğraşcam dedi başından savdı.

isyanım var ya.. iki yüzlü davramaya isyanım var benim. kardeşim dış borcun sumo güreşçisinin kıçı kadar olmuş, üretimi sıfır, vatandaşının pantolu var donu yok, en eğitimli doktorların bile alık, teyzelerin ekonomik sıkıntıdan yolda gördüğü açık kızlara sarmış hala ne işin var o G20'de. ben seni böyle de seviyorum zaten. ben buyum de, çekil köşene mutlu mesut beraber yaşayalım. o vakit o doktoru da teyzeyi de tayyibi de çekerim sineye.

1 yorum:

I. dedi ki...

insanlara aylardir Turkiyeye neden donmedigimi anlatmaya calisiyorum bi okutiim cidden kalemine saglik,derdime tercuman olmussun.Gecen sene tatile geldim 6 haftaligina,kac tane ulkede bulundum sozde bizden daha fakir egitimsiz ulkelerde,bir tek kendi ulkeme giriste bir saat bekledm kapida cunku gise gorevlisi cis icin helaya gitmis etrfta buldugu kat gorevlisini koymus koca pasaport muhurlenen yere,adam bana dandik sorular soruo,''abla biletin yarisi nerde ''die beni gecirmedi kapidan,''bre amca ucaga bindigimde aliyolar ya yarisini'' yok diyo illallah demio,kamera sakasi mi bu kadar mi deliyiz ben anlamadm.Bu o 6 haftanin icinde basima gelen ilk ama son olmayan absurd olaylar zincirinin ilk halkasi idi.Uzuldum,kirildim,yoruldum o 6 haftada.deli gibi seviyorum ulke mi o ayri ama bu kafa degismez hic hem de.oyle aman optimistik olayim iyi dusun pozitiflik sal fln demeyin,yok ole bisi.Dedigi gibi hatunun yukarda biz boyleyiz zorlamayin,oturun bir kosede ben boyleyim diye seven sevsin kalan kalsn deliren delirsin.