Çarşamba, Eylül 14, 2005

cevap ver Manga


Manga’ nın bilinmeyen macerası nasıl başladı?

Yağmur: Çok uzun değil, sing your song yarışmasından bir iki ay önce kuruldu zaten grup. Yarışmadan önce ilk bestemiz ‘’Kal Yanımda’’yı yapmıştık. Yarışmayı ilk Ferman keşfetmişti. Katılım kağıtlarını falan getirdi. Bir şekilde parçayı hemen bitirip yolladık. Parçayı yollarken çok bir beklentimiz yoktu ama Türkiye ikinciliğine kadar çıktık. Ya bu kadar işte...

Yeni kurulmuş bir grup olarak bir televizyon yarışmasına katılmak korkutmadı mı sizi, bu ne cesaret?

Yağmur: Zaten oraya giderken bir deli cesareti gösterdik.
Cem: Biz Koray varsa rock tabanlı bir şeydir dedik, gönderdik formu. İlk başta primetime'da yayınlanacak bir program olacağından haberimiz yoktu. Bizim ilk amacımız , biz böyle bir müzik yapıyoruz bunu da İstanbul'a gidip göstereceğiz. Hem iyi bir otelde kalacağız, tatil yapacağız falan diye....(gülüşmeler)

Türkiye için değişik, alışılmadık bir müzik yapıyorsunuz, sizce hazır mı insanlar bu tarz müziğe?

Yağmur: Hazırdan ziyade biz böyle bir potansiyel olduğunu gördük. Sadece su yüzüne çıkmadı. Bu da müzik piyasasındaki kısır döngüden kaynaklı. Bizim 160'a yakın canlı performansımız oldu ve bu alt yapının olduğunu gördük. Bunda da Mor ve Ötesi olsun, Duman olsun, Athena olsun çok büyük katkıları oldu.

İlerde yurt dışına açılmayı düşünürseniz, İngilizce bir albüm yapar mısınız? Ayrıca dil olarak sizin müziğinize daha uygun değil mi?

Cem: Kendimizi en iyi ifade edebileceğimiz dil bu. Albüm İngilizce olsa dünya çapında daha başarılı olabilir ama biz kendimizi o kadar iyi ifade edemeyebiliriz. Gerçi Ferman daha iyi açıklar...
Ferman: İngilizce rap açısından kesinlikle daha iyi olur ama ben melodi ve gırtlak olarak İngilizce’nin bizi yansıtacağını düşünmüyorum. İleride biz yurt dışına açılırsak , İngilizce yapmamız gerekse bile bazı şeyleri Türkçe bırakırız. Çünkü bir türk ezgisini başka bir dil veremez, mümkün değil...
Cem: Tereciye tere satmak gibi olur.
Ferman: Bence yalan olur.
Cem: Kendi özümüzden çıkmış gibi. Zaten bu işi orda çok iyi yapan adamlar var. Manga da onlar gibi yapmaya çalışırsa niye Manga dinlesinler ki?

Bir bar grubuyken yüzlerce kişiye konser veren bir grup haline gelmek sizi heyecanlandırıyor mu?
Cem: Bizim bar programlarımız da zaten kalabalık geçerdi. Ancak bir şey düzeltmek istiyorum. Biz barlarda çalan bir gruptuk, evet ama bar grubu biraz daha farklı. Bar grupları mekan doldurmak için aynı şarkılar etrafında döner durur, genel zevke hitap eder. Biz programlarımızda kendi bestelerimizi yaptık ve kimsenin cesaret edemeyeceği cover’ları yaptık.
Özgür: En son konserde biz Cem’le sahnede bakışıyorduk falan; çünkü insanlar çok eğleniyorlardı. Bizim için gelmiş olmaları apayrı bir duygu , biz de çok eğlendik. Bar programı olduğu zaman x ya da y grubu fark etmiyor. Eskişehir konserinde insanların bizim şarkılarımızı söyleyerek eğlenmeleri çok güzeldi.
Cem: Biz bırakıyorduk artık millet söylüyordu bağıra bağıra, o çok eğlenceli evet...
Ferman: Daha önceden tek başımıza verdiğimiz pek bir konser yoktu. Genelde büyük isimlere alt grup olarak çıkıyorduk. Sadece Manga konserinin olması ve insanların oraya sadece Manga dinlemek için gelmiş olmaları güzel bir tatmin bizim için.

Bir röportajınızda dolmuş şoförlerine de ulaşırsak tamamdır demişsiniz. Peki Britney Spears' ın I Love Rock' n Roll demesi tadında, bu tip insanların sizi dinlemesini ister misiniz? (Öyle bakıyorlar..) Anlatamadım mı?
Yağmur: Yok, yani kimleri dediğini anlamadım.

Hani Britney ve Rock, Allah Allah diyoruz ya..

Cem: Ha, ne alaka Britney ne alaka Rock'n Roll yani...
devamı: http://www.studyoimge.com/yazikazani_alt.aspx?yaziID=3514

Hiç yorum yok: